top of page
Untitled.jpg

Elina Kakko

Hei, mukavaa että olet löytänyt toiminimeni Pro VitalHarmonian kotisivuille!
 

Tällä sivulla kerron sinulle koulutuksestani ja kiinnostuksen kohteistani.

 

Olen kasvatustieteiden maisteri vuodelta 1993 ja musiikkipedagogiksi valmistuin 2003. Olen työskennellyt opettajana kouluissa eri luokka-asteilla, ammattioppilaitoksessa, musiikkiopistossa ja kansalais- sekä työväenopistossa ja kaupunginteatterissa. 

Via-Akatemian rajajooganopettajaksi valmistuin 2020.

Filosofiseksi praktikoksi valmistuin 2022 Kriittisestä korkeakoulusta.

Jooganopettajaksi valmistuin Suomen joogaliitosta 2015.

Henkisen terapian ohjaaja 2012, opettajana Asger Lorentsen.

Koulutettu hieroja ja voice massage-terapeutti 2006.

Opiskelen esoteerista astrologiaa Heli Nuotion koulutusohjelmassa.

Toukokuussa 2023 olen aloittanut "Teacher of Presence"-koulutusohjelmassa Eckhart Tollen johdolla.

 

Tärkein elämäntehtäväni on toimia rajajooganopettajana. Elämänpolkuni on johdattanut ja kasvattanut minut rajajooganopettajaksi. Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssin aloitin vuonna 2008. Tunnistin heti tämän rajajoogan omakseni. Rajajoogan kurssin sisältämä ajatusjoogamenetelmä tuntui hyvältä heti alusta alkaen ja vaikutti elämääni voimakkaasti, henkistä kasvuani aika nopeastikin edistäen. Rajajoogan harjoittajasta ja jatko-opiskelijasta kasvoin ensin rajajoogan ohjaajaksi. Aloitin ohjaustyön vuonna 2010. Ensimmäisessä ohjaamassani ryhmässä yhdistin kehollisen joogan ja ajatusjoogamenetelmän. 2011 aloitti ensimmäinen ohjaamani ajatusjoogakouluryhmä, joka opiskeli koko Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssin.  Ohjaamistaitojen kehittymisen, oman henkisen kasvun ja yhteisöön sitoutumisen myötä aloitin työn Via-Akatemian rajajooganopettajana vuonna 2020.  Tätä arvokasta kasvunpolkua en vaihtaisi mihinkään muuhun kokemukseen. Vialaisen yhteisön sinnikäs ja tietoinen työskentely Hyvyyden voimien vahvistamiseksi maapallolla on vaikuttanut minuun suuresti ja tahdon olla osa tätä tärkeää Valon työtä. 

Olen Suomen Joogaliiton kouluttama SJL-jooganopettaja. Olen ohjannut joogaa yli kymmenen vuotta ja kutsun ohjaamaani joogaa harmonisoivaksi joogaksi. Tavoitteenani on luoda ryhmän kanssa eheyttävä ja kokonaisvaltaisesti tasapainottava joogaharjoitus, mikä merkitsee oman itsensä aitoa ja kuuntelevaa kohtaamista lempeässä ja turvallisessa ilmapiirissä. Tuolijoogaa olen ohjannut yli kymmenen vuotta.

Kehollisen joogaharjoituksen ohjaamisessa minua auttaa hyvä oma kehollinen tuntemus sekä myös anatominen tieto. Olen koulutettu hieroja ja voice massage-terapeutti (2006) sekä henkisen terapian ohjaaja (2012) ja reikimaster (2011). Olen opiskellut koko kehon refleksologiaa eli vyöhyketerapiaa Medika Novan koulutuksessa, kurssit 7/8. Olen tehnyt kehollisia sekä energia- ja äänihoitoja, mutta tällä hetkellä olen hoitamisesta tauolla.

Olen opiskellut myös ravitsemustiedettä valikoiden erityisesti funktionaalisen lääketieteen asiantuntijoiden järjestämiä koulutuksia, kursseja ja kirjoja. Ihmisen holistisen hyvinvoinnin ymmärtäminen ja sen toteuttaminen omassa elämässäni on minulle tärkeää. 

Musiikin opettamisesta ja muusikkona työskentelemisestä minulla on pitkä kokemus. Aloitin  12-vuotiaana opettamalla pianonsoittoa. Olen toiminut musiikinopettajana eri ikäisille: musiikkileikkikoulussa, ala- ja yläkoulussa, lukiossa, ammattiopistossa, musiikkiopistossa sekä seutuopistoissa aikuisopiskelijoille. Toimiessani luokanopettajana teimme ala- ja yläkouluikäisten oppilaiden kanssa koulumusikaaleja ja -konsertteja. Olen ollut pianistina liedlaulukursseilla. Kemin kaupunginteatterissa olen toiminut korrepetiittorina, laulupedagogina, kuorokohtausten sovittajana sekä musikaalinäyttelijänä. Olen esiintynyt paljon, mm. Kemin kaupunginorkesterin solistina.

 

Yksi mieliasioitani on kirjoittaminen. Kirjoitan kolumnia Kuulolla Kosmoksessa sekä artikkeleita Via Positiva-lehteen. Sielun Peili-lehteen kirjoitin vuonna 2022-2023 ajatusjooga-palstaa. Kirjoitan myös blogitekstejä tänne kotisivuilleni sekä Via-Akatemian blogiin. Tällä hetkellä kirjoitan kirjaa, jonka aiheena on ihmiselle avautuva mahdollisuus löytää rauhaa ja tasapainoa joogan ja rajajoogan avulla. Kirjan julkaisee Via-Akatemian säätiö sr. Kirjoittaminen on tärkeä osa työtäni ja toivon sen avulla palvelevani kanssakulkijoitani.  

 

Olen kouluttautunut ahkerasti jo vuosien ajan käymällä erilaisilla kursseilla. Luonnollisesti erilaiset laulu-, musiikki- ja joogakurssit ovat kuuluneet kouluttautumiseeni. Muita kursseja mm. shiatsu- ja meridiaanioppi, intialainen päänhieronta, ravitsemuskurssit, Alexander-tekniikka, Sound-Healing ja henkinen astrologia.

 

Olen tehnyt astrologisia syntymäkartta- ja ajankuvatulkintoja luonteen jalostamisen ja henkisen kehittymisen näkökulmasta. Tällä hetkellä ohjaan astroklubia eli astrologian harrastajien ryhmää Kemissä. Opiskelen esoteerista astrologiaa Astrolotuksen  kolmivuotisessa koulutusohjelmassa. Tämä koulutus on avannut minulle astrologian syvällisen tason sekä uuden lähetysmistavan astrologisen syntymäkartan tulkintaan. 

 

2021-2022 osallistuin Kriittisen korkeakoulun järjestämään Holistisen psykologian täydennyskoulutukseen

Syksyllä 2021 valmistuin jännittäjäryhmän ohjaajaksi psykologi, psykoterapeutti Minna Martinin koulutuksesta. 

Opiskelu on minulle elämäntapa ja nautin tiedon hankkimisesta ja sen soveltamisesta käytäntöön.

 

Olen tahtonut päästä yhä syvemmälle ihmisen toimintarakenteisiin: niihin, mitkä ovat mitattavissa ja myös niille mystisille alueille, jotka ovat vielä mittaamisten saavuttamattomissa.  Seuraan tärkeäksi kokemiani, tämän ajan todellisuuden tutkijoita - kuten Dr Joe Dispenza, Bruce Lipton, Caroline Myss, Robert Ohotto ja Eckhart Tolle.

 

Toiminimeni on toiminut vuodesta 2006.

Nimi Pro VitalHarmonia sisältää kolme käsitettä:

Pro tarkoittaa "jotakin kohti".

Vital tarkoittaa vitaalisuutta eli elämänvoimaisuutta.

Harmonia tarkoittaa harmonisuutta eli kokonaisvaltaista tasapainoa.

Toiminimeni slogan onkin: "Mahdollisuutena vitaalinen ja harmoninen elämä!"

Olen kiinnostunut ihmisen kaikista olemuspuolista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten ihminen voi löytää elämällensä valoisamman ja syvemmän tarkoituksen ja palauttaa elämänvoimansa. Minusta meidän on tärkeää ymmärtää, millä tavalla voimaannumme ja voimaannutamme myös toisia luomaan hyvää. Elämäntapaani luonnehdin kontemplatiiviseksi, mietiskeleväksi ja pohtivaksi. Kaikkien elollisten hyvinvointi on minulle erittäin tärkeä asia. Kahden koiran hoivaamisen lisäksi harrastan ulkoilua ja lukemista. 

 

Kaikissa tehtävässäni minua auttaa tiedollisen opiskelun lisäksi pitkä ja monipuolinen työkokemus, positiiviset kohtaamistaidot, dialogisuustaidot sekä oman henkisen kasvun kokemusasiantuntijuus.

Elina Kakko

KM, musiikkipedagogi, laulupedagogi

Via-Akatemian rajajooganopettaja

Jooganopettaja SJL

Filosofinen praktikko

Astrologian praktikko

Henkisen terapian ohjaaja

Koulutettu hieroja

Voice Massage terapeutti

Jännittäjäryhmän ohjaaja

Kirjoittaja

Ota yhteyttä

varataksesi ajan

henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja neuvonpitoon

tai kun tarvitset luennoitsijaa ja kouluttajaa! 

Yhteystiedot löydät alapalkista!

Palvelut löydät täältä!

20211129_173618.jpg
bottom of page