filosofinen praktiikka - counselling - astrologinen praktiikka - 
joogan, rajajoogan ja laulunopetusta - koulutukset ja kurssit 
Pro Vital Harmonia Elina Kakko
KM, musiikkipedagogi, jooganopettaja SJL, Via-Akatemian rajajooganopettaja

  Body-Mind-Spirit-Voice

HarmoniSointi-palvelut


      
      


Harmonisoiva jooga


Kehon, mielen ja sielun täydellinen läsnäolo

= Olemuksen HarmoniSointia

Lämpimästi tervetuloa joogatunneilleni!


Opetan matolla tehtävää harmonisoivaa ja vitalisoivaa joogaa 

ja lempeää tuolijoogaa.


Joogaopetukseen lisään usein myös muita itsehoidollisia elementtejä, 

meditaatiota, ajatusjoogaa ja äänikylpyjä.


Suunnittelen ja ohjaan tunnin niin, että mukaan voivat tulla niin joogaa aloittelevat kuin jo jonkin aikaa sitä harrastaneet. Asanat eli jooga-asennot eivät ole ohjaamassani harjoituksessa kovin vaativia, mutta ovat kuitenkin harjoittajaa sopivasti haastavia. Pyrin tarjoamaan eri vaihtoehtoja niiden tekemiseen, jolloin opiskelija saa valita itselleen sopivan tasoisen harjoituksen ja asanan variaation. Voit tulla mukaan sellaisena kuin olet. Jooga ei ole vain notkeiden ja terveiden ihmisten laji, vaan se sopii yleensä kaikille.


Ohjaamaani joogaharjoitus on dynaamista, virtaavaa joogaa. Ohjaamani jooga sisältää hengityksen yhteydessä tehdyt elastiset ja virtaavat liikesarjat sekä pitkät, syvät venytykset. Yleensä tunnillani tehdään aina myös tasapainoharjoitus sekä keskivartalon tukea vahvistava liikesarja. Hengitysterapauttina pidän tärkeänä vapaan  hengityksen löytymistä. Liikkeiden avulla autamme eri hengitysvaiheiden luonnollista ilmentymistä. Tunnillani tehdään myös aina staattisia jooga-asanoita, jotka vahvistavat koko kehoa ja itseohjautuvasti asettavat mielen rauhan tilaan. Erittäin tärkeänä pidän ahimsa-periaatteen (eli väkivallattomuuden) noudattamista. Tunti päättyy loppurentoutumiseen ja ryhmästä riippuen myös ajatustyömeditaatioon tai muuhun mietiskelyharjoitukseen.


Joogaharjoituksen suunnittelua ja sen ohjaamista pohjustaa opintojeni kautta saatu hyvä anatomian, energiakehojen ja kokonaisvaltaisen vapaan kehonkäytön tuntemus. Kehollisessa joogassa on minulla aina myös sielupsykologinen ulottuvuus mukana. Se tulee konkreettisesti esille hengityksen ja liikkeen hellässä yhdistämisessä niin, että liike on hengityksen sisällä. Sekä hengitys että liike hidastuvat rauhallisesti virtaavan harjoituksen myötä luonnostaan, jolloin hengitystauot ilmenevät spontaanisti. Tauon aikana ihminen pääsee lähemmäksi itseään, mieli tyyntyy ja sielun läsnäolon kokeminen sekä siihen yhdistyminen voi tulla mahdolliseksi. Harjoittajan energiaolemus alkaa virrata. Näin jooga toimii harmonisoivalla tavalla. Läsnäoleva hetki on samaan aikaan täysi ja tyhjä, ns. "stillpoint". Siinä on mahdollista kokea body-mind-soulfulness eli kehon, mielen ja sielun täydellinen läsnäolo. 


Jooga on tietä takaisin Itseen. Harjoituksessani tarjoan sinulle mahdollisuutta tutustua sisäiseen Itseesi, ja sielusi kautta saat yhteyden elämänvoimaasi. Kehollinen joogaharjoitus tarjoaa tätä mahdollisuutta sekä vahvistaa ja vapauttaa fyysis-eteeristä kehoa, jotta sieluyhteys voi ilmentyä. Kiinnostaako sinua rajajooga?


Mikäli olet valmis kokemaan syvemmän eli Ikuisen Itsen yhteyden, 

suosittelen lämpimästi sinulle tutustumista rajajoogaan ja ajatusjoogamenetelmään. 

Alla oleva linkki "Via Akatemian rajajooga ja ajatusjooga" vie sinut tutustumaan Via-Akatemian opettamaan 

Kirjeopisto Vian rajajoogaan ja ajatusjoogamenetelmään.